Με φάρο παιδείας τον πολιτισμό, με φάρο παιδείας τα μάτια των ανθρώπων που είδαν και αγάπησαν σπλαχνικά – στο πέρασμά τους – αυτόν τον τόπο ελπίζοντας στο "Ευ" του Ευρίπου, στο "Ευ" του Ευβοϊκού στο "Ευ" αγωνίζεσθαι δημιούργησα τα ιστολόγια Ευβοείς Συγγραφείς και Ευβοέων Τέχνη.
Σωτήρης Λάμπρου

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Τρεις Λογοτέχνες στην παραλία Χαλκίδας

Πόλις όμορφη ωσάν μυστικό αλφάβητο


Η όμορφη πόλις του μεσοπολέμου εχάθει και εκείνο που μας έμεινε κληρονομιά είναι το ασπρόμαυρο αποτύπωμα των αρνητικών. 
Ο ποιητής και κουρέας Αλέκος Φράγκος (αριστερά), ο λογοτέχνης Γιάννης Σκαρίμπας και ο ομότεχνος κατά το ήμισυ Χαλκιδέος Μανόλης Αλεξίου στην Παραλία της Χαλκίδας, στο στρογγυλό. 
Τα κτήρια από τότε ψηλώσανε και η αίγλη του φωτός στους δρόμους σκιάστηκε, η πόλη άλλαξε γι' αυτό και οι  φωτογραφίες της έχουν την λάμψη αρχαίων αγαλμάτων 
- αν - και ασπρόμαυρες έχουν το Ιούλιο ευγενές φως που κοσμεί τα όνειρα.



Η φωτογραφία στολίζει το Μουσείο // Αρχείο των φίλων Γιάννη Σκαρίμπα στην Λυκόφρωνος και δόθηκε από τον γιο του Αλέκου Φράγκου Γιάννη. Ο ποιητής Μανόλης Αλεξίου γεννήθηκε στον Πειραιά κ' ήταν μεγαλύτερος αδερφός της ποιήτριας Μόσχας Αλεξίου που έζησε πολλά χρόνια στον Άγιο και ανθολογήθηκε από τον Ανδρέα Ιωάννου. Πατέρας τους ήταν ο καπνέμπορος Ιωάννης Αλεξίου που δραστηριοποιήθηκε στον Πειραιά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου