Με φάρο παιδείας τον πολιτισμό, με φάρο παιδείας τα μάτια των ανθρώπων που είδαν και αγάπησαν σπλαχνικά – στο πέρασμά τους – αυτόν τον τόπο ελπίζοντας στο "Ευ" του Ευρίπου, στο "Ευ" του Ευβοϊκού στο "Ευ" αγωνίζεσθαι δημιούργησα τα ιστολόγια Ευβοείς Συγγραφείς και Ευβοέων Τέχνη.
Σωτήρης Λάμπρου

Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Το ονειρικό καταφύγιο των ενδιάμεσων



ένα υπέροχο διήγημα του φίλου Βασίλη, τον ευχαριστώ που είχα την - τύχη - να το διαβάσω πρώτος.

Η ιστορία του διηγήματος - ένα γεγονός - που πολλές φορές έχουμε βιώσει και πολλές φορές έχουμε επιχειρήσει να γράψουμε ή να αφηγηθούμε. Η συνέχεια όμως ... όταν επιχειρούμε μια βουτιά στην ψυχή μας, ... μια κατάδυση στα συναισθήματα μας, ... Η ιστορία ή το βίωμα πάντα ξεκινάει την περιδίνηση αφού πρώτα το διηγηθούμε, αυτό ακριβώς με γοήτευσε σ' αυτό το διήγημα, ... όλα αρχικά φάνηκαν συνηθισμένα... Σ. Λ.


Η πρώτη του σχέση του με την Ελένη ξεκίνησε στο λύκειο. Του μιλούσα ώρες για εκείνη, που όταν την πλησίασε ήταν σαν να την γνώριζε από χρόνια. Όλες αυτές οι πληροφορίες χρειάστηκαν ένα και μόνο απόγευμα, οι δυο τους σε ένα καφέ και από τότε ήταν αχώριστοι. Ποτέ δεν παραδέχτηκα ότι όταν τους είδα μαζί ένα δόκανο μου τσάκισε τα πόδια σαν να ήμουν το θήραμα μίας ανάξιας καταδίωξης που ο κυνηγός πρώτα παγιδεύει την αλεπού και μετά την θανατώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου