Με φάρο παιδείας τον πολιτισμό, με φάρο παιδείας τα μάτια των ανθρώπων που είδαν και αγάπησαν σπλαχνικά – στο πέρασμά τους – αυτόν τον τόπο ελπίζοντας στο "Ευ" του Ευρίπου, στο "Ευ" του Ευβοϊκού στο "Ευ" αγωνίζεσθαι δημιούργησα τα ιστολόγια Ευβοείς Συγγραφείς και Ευβοέων Τέχνη.
Σωτήρης Λάμπρου

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Φυγή Προς τα Εμπρός, Σταμάτης Γκαβέτας



Φυγή Προς τα Εμπρός
(Μνήμη Αγίας Φιλοθέης)

 Περπατούσε στην Ανδριανού με τα νεύρα ξεκούρδιστα και τα κλειδιά του κρασιού στο χέρι, εισερχόμενος σε δωμάτιο πλάνης.
 Μια γυναίκα που στα μάτια της είχε δύο Κωνσταντίνατα τον πλησιάζει. Απλώνει το χέρι του. "Μια βοήθεια κυρία;". Τότε εκείνη βγάζει από τα μάτια της τα δύο φλουριά και του τα ακουμπάει στο χέρι λέγοντας του : "Όταν σιμώσει η ώρα η στερνή που ο Αρχάγγελος Μιχαήλ σε σκιάσει με τις φτερούγες του, τότε το ένα θα το χαρίσεις και το άλλο θα το κρατήσεις εξαργυρώνοντας τα ναύλα της φυγής για τον παράδεισο" "Πως σας λένε κυρία;" "Ρηγούλα".

Σημείωση : Η Αγία Φιλοθέη, (κατά κόσμον Ρηγούλα ή Ρεβούλα-Παρασκευή Μπενιζέλου), ήταν μοναχή με σημαντική φιλανθρωπική και κοινωνική δράση κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας του 16ου αιώνα. H Ορθόδοξη Εκκλησία την έχει ανακηρύξει αγία και είναι στενά συνδεδεμένη με την πόλη των Αθηνών.

Βιογραφικό : Γεννήθηκε το 1980 στον Χολαργό Αττικής και μεγάλωσε στην Χαλκίδα. Σπούδασε στην Καλαμάτα στο ΑΤΕΙ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και το 2017 αποφοίτησε και σε μεταπτυχιακό επίπεδο από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Κατά διαστήματα έχει ζήσει στην Ορεστιάδα και την Θεσσαλονίκη, τα τελευταία 9 χρόνια εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στην Αθήνα.

Αρχάγγελος Μιχαήλ, Ζωγραφική Ελένη Αγγελή 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου